© Powered by SiteSpirit

 
logo (gekoppeld).jpg

Kampioenen najaars competitie 2017

Mix dubbel kampioenen.jpg

Vier teams TC de Belt kampioen najaarscompetitie 2017
In het weekend van 27 - 29 oktober 2017 zijn er drie teams van TC de Belt kampioen geworden en is op vrijdag 3 november ook het 3e klasse 35+ mixteam van Jan Moens (Belt 2) kampioen geworden.

Eerst op vrijdag 27 oktober kwam het vrijdagavond team van Jan Van Zee (Belt 1) met 22 winstpunten gelijk met TC Medel. Doordat onderling met 4-0 is gewonnen, is dit team bestaande uit Jan van Zee, Irene Herrewijn, Miriam Messchaert, Dick Bergwerff en invallers Esther Arnts en Jannet Bergwerff kampioen geworden.

Een dag later speelde het zaterdag 3e klasse Heren dubbel 17+ en won de laatste speeldag 4-0 om soeverein met 7 punten meer dan de nummer twee kampioen te worden.


Heren kampioenen.jpg

Samenstelling van dit team, teamcaptain Hans Ligthart, Gerard van den Boezem, Frank van Rietschoten, Ron Kon en dispensatiespeler Jan van Zee.

Op zondag 29 oktober speelde het 3e klasse gemengd 11 t/m 17 jaar team met Stan Vroon, Tessa Boeije, Siebrecht Kluitenberg, Sanne Mulder, Lindsay van Wijk, Esmee de la Rosette, Elke Kruijt en Larsson de Ruijter. Ook de laatste speeldag werd gewonnen, waarmee dit team ongeslagen kampioen is geworden.

Op vrijdagavond 3 november is het 3e klasse 35+ mixteam van Jan Moens in de inhaalwedstrijd tegen de Schans uit Geertruidenberg alsnog kampioen geworden. Er moest in deze inhaalwedstrijd met 3-1 gewonnen worden.


Vrijdagavond Mixdubbel 35+.jpg

In de eerste wedstrijd kwamen Tiny van Leeuwen en Hennie van Meeteren al snel op een 3-2 voorsprong, echter met 8 games verlies op rij, verloren ze me 6-3-6-0, toen moesten de drie resterende wedstrijden gewonnen worden.

De herendubbel en de mixdubbel van Hennie van Meeteren en Jan Moens werden relatief eenvoudig gewonnen. Even dreigde het in de laatste mixdubbel mis te gaan toen het in de tweede set met een 5-2 achterstand alsnog toch heel spannend dreigde te worden. Om het niet op een supertiebreak aan te laten komen (de eerste set was met 6-3 gewonnen) wisten Tiny van Leeuwen en Frank Hartkamp deze set met 7-5 te winnen na veel setpunten te hebben weggewerkt.

Kampioenskwartet
Toen kon het kampioensfeestje starten. Vijfde speler Ria van Klei speelde de laatste speeldag niet. Waren in het vorige weekend al het jeugdteam t/m 17 jaar, het herendubbel zaterdag 17+ team en het vrijdagavond mixteam 35+ kampioen geworden, met dit kampioenschap heeft TC de Belt dit najaar een kampioenskwartet.

Op onderstaande groepsfoto van het 3e klasse gemengd 11 t/m 17 jaar teamontbreekt Elke Kruijt.


Mix Jeugd 11-17 kampioenen.jpg

Volgende week kan het vrijdagavond 3e klasse 35+ mixteam van Jan Moens in de inhaalwedstrijd tegen de Schans uit Geertruidenberg ook nog kampioen worden, mits tenminste met 3-1 gewonnen wordt.