© Powered by SiteSpirit

 
logo (gekoppeld).jpg

Onderhoud banen

Op 20 juli 2016 is er groot onderhoud aan de banen uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zijn de banen schoongemaakt van alg en mos. Ook zijn de banen gecontroleerd en gekeurd. Onze banen zijn 10 jaar oud en liggen er goed bij. De banen kunnen nog een aantal jaren mee. De randen van de banen beginnen wel wat te verzakken. Een van de oorzaken hiervan is dat de randen worden ondergraven door konijnen. Hier gaan we de komende periode mee aan de gang.

Na afloop is er weer 'infill' aangebracht en is er zout gestrooid om de groei van mos en alg tegen te gaan.


Techniek Smashcourt

Structuur tennisbaan.jpg

Op het eerste gezicht oogt SmashCourt als gravel. De speeleigenschappen worden gekenmerkt als zijnde gelijk aan gravel. Bijkomend pluspunt boven de gravelbanen is dat de speeleigenschappen, in tegenstelling tot gravelbanen, het hele jaar door gelijk blijven. Daarnaast behoeft deze baansoort geen beregening.

De kracht van SmashCourt schuilt in een gravelkleurige stabiliteitsmat met een ongebonden keramische toplaag. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele en vlakke tennisvloer. De ongebonden toplaag zorgt ervoor dat de spelers perfect kunnen glijden en bewegen en dat de balstuit constant is. Bovendien zijn alle toegepaste materialen weersongevoelig en hierdoor is de baan het hele jaar bespeelbaar.

Infill
Het infill is 'inert' zodat het ongevoelig is voor vorst en niet breekt of verpulvert. Ook neemt het materiaal geen water op. Het infillmateriaal stuift niet, ook niet bij droog weer. De waterdoorlatendheid van SmashCourt is dan ook uitstekend. Dit komt mede doordat het materiaal zeer ééntoppig is en daardoor niet verdicht. De gravelkleur wordt tot in de kern onder zeer hoge temperatuur ingebrand.