© Powered by SiteSpirit

 
logo (gekoppeld).jpg

12e editie Belt Open Jeugdtoernooi 2019

TC De Belt_Jeugdtoernooi 2019.jpg

Verloopt nat...
Van zaterdag 5 t/m 12 oktober is voor het 12e opeenvolgende jaar het Belt Open Jeugdtoernooi gespeeld. Dit jaar was het met 48 deelnemers afkomstig van zestien (!) verschillende verenigingen weer goed en sterk ingeschreven. Opvallend was het grote aantal jongste deelnemers in categorieën Rood en Oranje. Voor de toekomst van het jeugdtoernooitennis een belangrijke ontwikkeling!

Ook dit jaar is het jeugdtoernooi weer onderdeel is van de zgn. Lingecup: in samenwerking met TC Leerdam, GTC Overwaard, TV Rhelico en voor het eerst ook TC Leerbroek wordt in november een mastertoernooi gespeeld voor de beste acht spelers blijkend uit de deelname over de vijf toernooien. Dit Masttoernooi zal dit jaar op 9 en 10 november bij TV Rhelico wordt gespeeld.

In alle gespeelde onderdelen geel werd volgens afvalschema met verliezerronde gespeeld. Dit leverde een aantal zeer interessante finales op. Alleen de meisjesdubbel was een poule van drie met ook spannende wedstrijden. Hier wisten Gonneke Knops en Julia Mulder van TC de Belt soeverein te winnen.

De Groen 2 Dubbel finale was spannend en pas in de beslissende tiebreakset wisten Rhodé Klijn en Karlijn de Lang uit Papendrecht ten koste van Olivia en Naomi Kwast van TC Leerdam met 10-8 (!) die tiebreak te beslechten en zo de winst naar zich toe te trekken. De jongens 11-17 finale tussen David Otte en Boo Storm gaf veelal lange rally's, waarbij Boo veelal vaster bleek en zo schijnbaar gemakkelijk met 6-0; 6-2 wist te winnen.

In de Oranje categorie was een poule zodat alle deelnemers vijf wedstrijden op verschillende dagen speelden. Hier bleek de nog kleine Raf van der Broek van TC'73 toch een maatje te groot voor de overige deelnemers.

Hulde voor alle deelnemers die veelal op natte banen en vaak in de regen hun wedstrijden moesten afwerken. Alleen voor de Rood deelnemers was er tijdens de clinic verzorgd door TSTK tennisleraar Edward de Kater op woensdag met 6 Rood partijtjes voor alle 8 deelnemers een zonnetje. En dank voor bondsgedelegeerde Ria Sturkenboom, alle jaren begeleidt zij namens de KNLTB het toernooi.

Prijs voor de meest sportieve en tennisenthousiaste toernooideelnemer ging dit jaar naar Thibo Kip van TV Rhelico, die opviel met sportief gedrag. Hij wint twee vrijkaarten voor het ABN Amro toernooi.


Winnaars zijn geworden:
Rood: geen stand opgemaakt
Oranje 1 (enkel): 1e Raf van der Broek (TC’73), 2e Luca Spruijt (TC de Belt)
Groen 2 (enkel): 1e Rhodé Klijn (D.L.T.C Dash ’35), 2e Romea Simioli (TC de Belt)
JE 10-14: 1e Storm Broest (TC Leerdam), 2e Quint van Ditmarsch (CTV de Doelen)
JE 11-17: 1e Boo Broest (TC Leerdam), 2e David Otte (TV Rhelico)
ME 11-17: 1e Joy-Merence van Alem (IJ.T.C. Groenvliet), 2e Maud Koopman (TV Rhelico)
Groen 2 Dubbel: 1e Rhodé Klijn (D.L.T.C. Dash ‘35/Karlijn de Lang (T.O.P. Papendrecht), 2e Naomi Kwast/Olivia Kwast (TC Leerdam)
JD 10-14: 1e Quint van Ditmarsch/Stijn van Elk (TV de Doelen), 2e Marton Jongh/Thibo Kip (TV Rhelico)
MD 11-17: 1e Gonneke Knops/ Julia Mulder (TC de Belt), 2e Demi van Ingen/Kristel de Ridder  


Overige winnaars en uitslagen 12e Belt Open jeugdtoernooi 

Onderstaande foto:
Belt Open Jeugdtoernooi 2019 prijswinnaars na afloop van de prijsuitreiking.


Winnaars 12e Belt Jeugdtoernooi 2019.jpg


Het toernooi is voor de enkelcategorieën onderdeel van; Lingecup, hoe maken we tennis nog leuker. 
 


Agenda Jeugd