© Powered by SiteSpirit

 
logo (gekoppeld).jpg

11e editie Belt Open Jeugdtoernooi 2018

TC de Belt Jeugdtoernooi 2018.jpg

Veel zon en meer deelnemers
Van zaterdag 6 t/m 13 oktober is voor het 11e opeenvolgende jaar het Belt Open Jeugdtoernooi gespeeld. Dit jaar was het met 54 deelnemers afkomstig van zeventien (!) verschillende verenigingen weer goed ingeschreven – en dubbel in aantal in vergelijking met voorgaande twee jaren. Nieuw dit jaar is dat het jeugdtoernooi onderdeel is van de zgn. Lingecup: in samenwerking met TC Leerdam, GTC Overwaard en TV Rhelico wordt in november een mastertoernooi gespeeld voor spelers die aan tenminste drie van de vier toernooien hebben meegedaan.
Met op finalezaterdag tropisch weer werden in totaal 67 wedstrijden afgewerkt. Opvallend was het grote aantal deelnemers in de jongste categorieën, vijf Oranje deelnemers en maar liefst 16 spelers kwamen uit in Groen, voor de toekomst van het jeugdtoernooitennis een belofte…


Siebrecht en Jelle.jpg

Het spelniveau was vaak hoog, veel lange rally's, mooie punten, aanvallend spel én erg sportief gedrag van alle spelers. Met name de jongensdubbel van Fausto de Bondt en de nog maar 11 jarige Boo Broest tegen Siebrecht Kluitenberg en Jelle Oomens – de latere toernooiwinnaars was erg spannend. Zij kregen het volle publieksterras ademloos stil: ging de eerste set na veel strijd nipt naar Siebrecht en Jelle, de tweede set werd soeverein gewonnen door Fausto en Boo met strakke backhand passings langs de lijn. In de derde set leek de strijd snel beslist, al na acht uur 's avonds stond het scorebord op 5-1 voor Siebrecht en Jelle en leek het nog een kwestie van minuten.


Fausto en Boo.jpg

Maar toch wisten Fausto en Boo game voor game terug te komen in de wedstrijd en met veel strijd en overgave tot 5-5 langszij te komen en voorbij tot 6-5 voor; met 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen: tot 5-5 ging hier het gelijk op. Pas na rim twee uur spelen met vaak lange rally's en knappe folly's aan het  net over en weer, wisten Jelle en Siebrecht het eerst op matchpoint te geraken en ook gelijk toe te slaan: 7-5.

Prijs voor de meest sportieve en tennisenthousiaste toernooideelnemer – twee vrijkaarten voor het ABNAmro toernooi volgend jaar februari in Rotterdam ging dit jaar naar het koppel Stan Vroon en Larsson de Ruijter – in beide dubbelpartijen speelden zij goed tot heel goed, maar werden evenwel afgetroefd door nog beter spelende tegenstanders.


Winnaars zijn geworden:
Oranje (enkel): 1e Thomas Dam, 2e Naomi Kwast
Groen (enkel): 1e Storm Broest, 2e Fabio Bunt
JE 10-12: 1e Boo Broest, 2e Eise van Kouwen
JD 10-12: 1e Marton de Jongh/Thibo Kip, 2e Quint van Ditmarsch/Stijn van Elk
JE 10-14: 1e Jorrit Hazebroek, 2e Olav de Ruijter
JD 10-14: 1e Jorrit Hazebroek/Marijn van der Poort, 2e Dyami A-Tjak/Age Zeinstra
JE 11-17: 1e Daniël Havelaar, 2e Fausto de Bondt
JD 11-17: 1e Siebrecht Kluitenberg/Jelle Oomens, 2e Fausto de Bondt/Boo Broest
ME 11-17: 1e Fen Rauwerdink, 2e Era Mulder


Overige winnaars en uitslagen 11e Belt Open jeugdtoernooi 
Foto's van de prijsuitreiking

Onderstaande foto:
Belt Open Jeugdtoernooi 2018 prijswinnaars na afloop van de prijsuitreiking.


Groepsfoto.jpg


Het toernooi is voor de enkelcategorieën onderdeel van; Lingecup, hoe maken we tennis nog leuker. 
 


Agenda Jeugd